Det praktiske

Procedure: Ønsker du en hvalp herfra, henvender du dig med dit ønske og dine kontaktoplysninger helst på mail eller telefonisk. Det er muligt at komme på venteliste. Du kan ønske han eller tæve eller ikke have et specifikt ønske om køn på hvalpen.

Som opdrætter forbeholder jeg mig ret til eventuelt selv at beholde den eller de hvalpe, jeg måtte ønske. Hvis hanhundens ejer ønsker en hvalp, vil vedkommende desuden have fortrinsret i forhold til valg af hvalp. Eventuelle andre nærmere bekendtskaber, som måtte ønske hvalp, vil være afklarede, inden du bliver informeret om, hvilket nummer du er på ventelisten.

Hvis du kan tilbyde en hvalp et godt liv (se nedenunder), vil du herefter komme på venteliste. Det er derfor VIGTIGT for din egen skyld, at du vender tilbage med en positiv udmelding om, at du faktisk ønsker hvalp, ellers risikere du, at andre kommer på venteliste før du, selvom du måske har været tidligere ude med nogle interesserede spørgsmål.

Besøg: Hvalpene må besøges, fra de er tre uger gamle. Fra da af er du velkommen så hyppigt, det kan lade sig gøre.

Navn og valg af hvalp: DKK har visse navngivningsregler. Hvalpen skal chippes og registreres med navn i DKK senest, når den fylder fem uger. Stamtavlenavnet består af kennelmærket plus det daglige navn. Hvalpen skal altid bærer kennelmærket som den første del af dens navn. Har du mulighed for at vælge din hvalp i ugen, fra den er fyldt tre uger til den fylder fire uger, kan du selv vælge dens daglige navn, som er det, der står bag kennelmærket, ellers navngiver jeg hvalpen. For at DKK skal kunne godkende det daglige navn, må det kun bestå af et ord, og det må ikke indeholde andre kennelmærker eller dele heraf. Så navnet Mærsk-Møller's Fido vil blive godkendt. Stamtavlenavnet kan aldrig ændres, når det først er registreret, selvom du selvfølgelig altid kan bruge et andet kaldenavn.

Hvalpen begynder at åbne øjnene, når den fylder to en halv til tre uger, og den er hørende fra før den åbner øjnene. Allerede i fem ugers alderen begynder hver hvalp at reagere på sit eget navn. Så det er godt for hvalpen, at den så hurtigt som muligt får det navn, den fremover skal reagere på.

Socialisering: Som DKK opdrætter, er jeg forpligtet til at sikre mig, at hvalpen er præget på en sund måde, mens den er i min varetægt. Socialiseringen af hvalpen vil derfor begynde herfra. Hvalpen vil have mødt forskellige mennesker og andre dyr (katte, ponyer og æsel) samt andre hunderacer. Den vil have oplevet huslige aktiviteter, kørt bil og kommet ud på små turer.

Resten af socialiseringsprocessen påhviler dig som køber, og det er særdeles vigtigt, at du kommer igang med det samme, da hvalpen har et ekstremt følsomt socialiseringsvindue, når den er 8-16 uger gammel. Da det ofte er svært at få plads på hvalpehold, kan det derfor anbefales, at du tilmelde dig med din hvalp til hvalpemotivation, allerede inden du får hvalpen hjem.

Hvalpemotivation udbydes af de tre store organisationer Dansk Kennel Klub (www.dkk.dk), Dansk Civil Hundeførerforening (www.dch.dk) og Danmarks Jægerforbund (www.jaegerforbundet.dk). Alle tre organisationer er inddelt i kredse, og du kan på deres hjemmeside finde din lokalforening og se, hvad den har af tilbud. Hvalpemotivation udbydes også af private udbydere.

Se bort fra programmerne i de forskellige træningstilbud i første omgang. Det vigtigste er, at din hvalp hyppigt kommer ud under kontrollerede former og får mange forskellige positive oplevelser med andre hvalpe, inden den fylder 16 uger. Dette er MEGET VIGTIGT!

Et godt hjem og udvikling: Jeg er også forpligtet til at sikre mig, at hvalpen kommer til et hjem, hvor dens behov kan tilgodeses, og til så vidt muligt at følge den og se dens udvikling som voksen. Derfor spørger jeg ind til dig som køber, og vil meget gerne bevare kontakten i det mindste et års tid. Bor du langt væk kan det fint gøres via de elektroniske medier.

Købekontrakt: Hvalpene herfra er med stamtavle fra DKK. Det betyder, at de er med købekontrakt. Som ved køb af alle andre varer i Danmark, også hunde uden stamtavle, betyder det, at købet af hvalpen hører under købeloven specifikt med hensyntagen til køb af hundehvalp. Ved eventuelle medfødte fejl på hvalpen refunderes i henhold til købeloven specifikt med hensyntagen til køb af hundehvalp. Er man i tvivl om købeloven specifikt i henhold til køb af hundehvalp, kan jeg kontaktes for uddybning, eller det er muligt at kontakte juristen i DKK. Er der givet refusion for en bestemt fejl, kan der i henhold til købeloven ikke også tages forbehold for samme fejl.

Overdragelse: Hundehvalpe må i henhold til dansk lovgivning overdrages til køber, fra og med den dag, de fylder otte uger. Dette tidspunkt er fastsat ud fra hvalpens udvikling i relation til den tidsperiode, den har behov for at være sammen med tæven. Falder denne dag på en hverdag, vil hvalpene om formiddagen denne dag blive tilset af en dyrlæge, som har førstegangsvaccineret alle hvalpene og udfyldt hver hvalps sundhedsbog. Du vil kunne afhente din hvalp fra en time efter, den er kommet hjem fra dyrlægen. Falder denne dag i en weekend, vil dyrlægebesøg og afhentning først kunne ske om mandagen. Har du behov for, at overdragelsesdagen ligger væsentligt senere end et par dage efter de otte uger, laver vi selvfølgelig blot en individuel aftale.

Hvalpen skal afhentes, dette er den mest skånsomme form for overdragelse. Det er en stor omvæltning for en hvalp at flytte hjemmefra, og at aflevere den et vildt fremmed sted helt mutters alene, hvor den oplever, at dens trygge rammer forsvinder væk fra den, er for stor en omvæltning. Vær forberedt på, at hvalpen godt kan være meget ulykkelig de første par døgn, og at du skal sove lige ved siden af den de første minimum 14 dage. For at lette overgangen skal den have et tæppe med fært af tæven med sig til sit nye hjem.

Vær opmærksom på færdselsloven, når du skal afhente din hvalp. Hunde betragtes i henhold til færdselsloven som løst gods, og løst gods skal sikres forsvarligt af hensyn til trafiksikkerheden. Det vil sige, lovlig transport af din hvalp foregår i bur, bag bagagerumsgitter/hundegitter eller i en sikkerhedssele specielt til hund. Bur er den sikreste form for transport for alle parter herefter gitter og til sidst sele. Løse husdyr i bilen, som flyver rundt i kabinen og ud af forruden, er hyppigt skyld i alvorlige trafikuheld.

Hvalpe skal fodres med specielt hvalpefoder tilpasset en voksende hvalps behov for næringsstoffer og specielt Calcium for korrekt knoglevækst. Der findes mange varianter af hvalpefoder af variende kvalitet. Tørfoder er anbefalelsesværdigt, da det sliber tænderne, hvilket er med til at forebygger tandproblemer. Det vigtigste er i første omgang, at hvalpen ikke også skifter foder, samtidig med, at den skifter miljø. Du vil derfor have mulighed for at med købe en sæk foder herfra til indkøbspris.

Pris: Prisen på hvalpen fastsættes efter hvalpenes fødsel. Der vil blive tale om et depositum, som betales ved valg af hvalp. Depositum refunderes ikke, hvis du som køber frafalder handlen.

Trine Norenmann 13.10.2022 14:48

Hej, jeg kender en mand, som måske kunne være interesseret i en GDH. Han er ikke så meget online. Er det muligt at ringe til Jer og få en snak?
Mange hilsner

Marie-Louise 13.10.2022 16:29

Hej Trine Ja, det er da bestemt muligt at ringe. Tlf. 20164644. Mvh Marie-Louise

Lene Heerup 22.03.2021 11:49

Er det muligt at komme i betragtning til køb af hvalp (tæve).

Marie-Louise 24.03.2021 14:29

Hej Lene Venteliste oprettes først efter Vayia er parret om sensommeren. Det bedste er at følge med på hjemmesiden og så skrive en almindelig mail. Mvh M-L

Tim 13.03.2021 22:44

Hej Marie-Louise.
Vil høre om det er muligt, at komme på venteliste til næste kuld hvalpe.
Oplysninger om os som familie kan du få, hvis det er muligt.
Mvh
Tim.

Marie-Louise 14.03.2021 18:24

Hej Tim Ventelisten oprettes først, når hun er parret. Det bedste er at følge med her på hjemmesiden og så skrive en almindelig mail til mig. Mvh Marie-Louise

Marie-Louise 10.12.2020 10:13

Hej Rene og Lise.
Mange tak for henvendelsen.
Der kommer ikke hvalpe i foråret 2021.
Det tidligste er evt. til efteråret 2021.
Med venlig hilsen
Marie-Louise

René Pedersen 08.12.2020 19:54

Kære Marie-Louise
Vi vil gerne høre om der måtte være hvalpe på vej til foråret?
Vh
René og Lise

Nyeste kommentarer

19.10 | 11:29

Hejsa kunne godt være interesseret i en hvalp. Har lige mistet vores ...

13.10 | 16:29

Hej Trine Ja, det er da bestemt muligt at ringe. Tlf. 20164644. Mvh ...

13.10 | 14:48

Hej, jeg kender en mand, som måske kunne være interesseret i en ...

02.02 | 17:23

Hej Marie-Louise, Jeg har sendt mail vedr. GDH-hvalp. Jeg vil gerne skri...